ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ
25
 x 40

  • 500 γρ. καταΐφι
  • 1 κούπα αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη

ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κ. νερό
  • 1 ξυλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 φλούδα λεμονιού

 ΚΡΕΜΑ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κρόκους + 2 αυγά
  • 1 φλιτζ.  νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ.  ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • 2 κ.σ. βούτυρο

  ΣΑΝΤΙΓΙ

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βράζετε τα υλικά για το σιρόπι 7′ περίπου απο
το σημείο βρασμού. Σε μέτριο ταψί στρώνετε το καταΐφι ανοίγοντας το
καλά. Τα ραντίζετε με το βούτυρο λειωμένο και με τα δάκτυλα ρίχνετε
ελάχιστο νερό. Το ψήνετε μέχρι να ροδίσει  σε προθερμασμένο
φούρνο στους 160 για 1 ώρα περίπου. Το βγάζετε και το περιχύνετε με
σιρόπι. Αφήνετε για μία με δύο ώρες να απορροφήσει και πασπαλίζετε
με τριμμένους ξηρούς καρπούς. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με
το κορν-φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε την
ζάχαρη και τα αυγά χτυπημένα. Βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Τέλος ρίξτε την βανίλια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη
έως ότου γίνει σαντιγί. Στρώνετε την κρέμα πάνω στο καταΐφι αφού
έχει κρυώσει καλά. Στρώνετε την σαντιγί με κορνέ ή σπάτουλα πάνω
απο την κρέμα, γαρνίρετε με μαρασκίνο και πασπαλίζετε με ξηρούς
καρπούς. Βάζετε στο ψυγείο και κόβετε την άλλη μέρα.

Top