ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ – ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αρνί 11-12 κιλά
  • αλάτι – πιπέρι – θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνεται μία σούβλα με σταθερή διχάλα ή βιδωτές
.Βάζετε την σούβλα από το πίσω μέρος του αρνιού σπρώχνοντας την
διχάλα μέχρι να φθάσει η σούβλα στο κεφάλι. Δεν το τρυπάτε.Περνάτε
από ένα κομμάτι σύρμα σε δύο σημεία της ραχοκοκαλιάς και ένα ακόμα
στο λαιμό,στο οποίο πρέπει να τοποθετήσετε εξωτερικά κάτι σταθερό
όπως ένα ξύλοκαι να το δέσετε για να κρατήσει στηριχθεί
σταθερό.Τοποθετείτε χιαστί τα πίσω πόδια πάνω από την σούβλα.Δένετε
τα πόδια και την σούβλα με το σύρμα.

Αλατοπιπερώνετε το αρνί
εσωτερικά και στο λαιμό τρίβετε και λίγο θυμάρι στην κοιλιά.Ράβετε
με σακοράφα και χοντρή κλωστή βαμβακερή.Ανάψτε την φωτιά 1 ώρα
πριν, φτιάξτε θράκα και τοποθετήστε το αρνί ψηλά, γυρίστε πολύ
γρήγορα.Για να μην πάρει χρώμα και μείνει άψητο όσο η φωτιά πέφτει
κάντε και πιο αργό το γύρισμακαι χαμηλώστε το ύψος της σούβλας.Ένα
αρνί 11-12 κιλά θέλει πάνω απο 4 ώρες ψήσιμο.

Top