ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φράουλες πλυμένες και ψιλοκομ.
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 200 ml νερό

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί που να χωράει στην κατά­ψυξη και
απλώνετε εκεί τις ψιλοκομμένες φράουλες. Προ­σέχετε να μην είναι
πολύ κοντά η μία στην άλλη, για να μπο­ρέσετε μετά να τις
ξεχωρίσετε εύκολα. Αν δεν χωρούν όλες μαζί σε ένα ταψί, τις
απλώνετε σε περισσότερα. Τις βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον
10 ώρες. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά για 5΄ (μετράτε
από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός),  αποσύρετε από τη φωτιά
και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Μετά το βάζετε στο ψυγείο
για  τουλάχιστον 3 ώρες. Χτυπάτε στο μπλέντερ σε δόσεις, τις
παγωμένες φράουλες μαζί με το σιρόπι. Το αποτέλεσμα θα έχει την υφή
γρανίτας.

Top