ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 lt κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ζελατίνες σε φύλλα
  • 240 γρ. κρόκους
  • 2 τεμ. φρέσκια βανίλια

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε ένα σκεύος 1lt νερό όσο πιο κρύο γίνεται, ρίχνετε μέσα
μία-μία τις ζελατίνες και τις αφήνετε για 15΄. Ανοίγετε τις
βανίλιες και ρίχνετε, ξύνοντας με ένα μαχαιράκι, το εσωτερικό τους
στην κρέμα γάλακτος. Τα βράζετε. Παράλληλα, με ένα σύρμα
ανακατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν η κρέμα γάλακτος
βράσει, τη ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί καλά και
ξαναβάζετε την κατσαρόλα για 3΄ σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην
«πιάσει». Βγάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αδειάζετε
σε ένα κρύο μπολ. Στραγγίζετε τις ζελατίνες να φύγουν τα πολλά
νερά, τις ρίχνετε μέσα στη ζεστή κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να
διαλυθούν. Το αποτέλεσμα είναι μία ρευστή κρέμα. Την αφήνετε να
κρυώσει εκτός ψυγείου ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Την σερβίρετε με μία κανάτα στα ποτηράκια που έχετε στηρίξει λοξά
και τα βάζετε να παγώσουν στο ψυγείο για 3 ώρες το λιγότερο.
Γαρνίρετε με τις κομμένες φράουλες.

Top