ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

(με παγωτομηχανή)

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φράουλες, πλυμένες καθαρισμένες και ψιλοκομ.
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή βότκα (προαιρετικά)
  • 500 ml γιαούρτι στραγγιστό κρύο από το ψυγείο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνετε τις φράουλες με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και
το λικέρ ή τη βότκα (αν βάλετε). Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζετε ένα μεταλλικό δοχείο ή μπολ στην κατάψυξη, να παγώσει καλά.
Προτιμάτε ένα σκεύος ρηχό, για να παγώσει το γιαούρτι πιο γρήγορα.
Μόλις περάσει η 1 ώρα μεταφέρετε τις φράουλες μαζί με το ζουμί που
έχουν βγάλει στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Βάζετε τον πολτό σε
ένα μπολ και ρίχνετε μέσα το κρύο γιαούρτι. Ανακατεύετε πολύ καλά
με έναν αυγοδάρτη έως ότου  ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε
το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης για
να το παγώσετε. Οι περισσότερες παγωτομηχανές χρειάζονται 30΄-35΄.
Όταν το γιαούρτι είναι έτοιμο  μεταφέρετε στο παγωμένο δοχείο
και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου ½ ώρα πριν σερβίρετε.

Top