Ο χρήστης Γαστροτουρισμός Gastrotourismos κοινοποίησε τη δημοσίευσή του. ... See MoreSee Less
ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα
250 γρ. κουβερτούρα κομμένη
450 γρ. κρέμα γάλακτος
7-8 κ.σ. γλυκό κρασί
½ φλιτζ. ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λειώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της. Βάζετε σε μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μία σφιχτή σαντιγί. Την προσθέτετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μπολ βάζετε το κρασί και βουτάτε τα μπισκότα ένα-ένα για πολύ λίγο. Τα σπάτε με τα χέρια σας και τα προσθέτετε στη σοκολάτα μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε ελαφρά. Παίρνετε ένα σκεύος κωνοειδές και καλύπτετε το εσωτερικό του με μεμβράνη. Το γεμίζετε με το μείγμα σοκολάτας μέχρι την επιφάνειά του. Το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα και σερβίρετε.
gastrotourismos.gr/😋😋😋😋
Photo
Ο χρήστης Γαστροτουρισμός Gastrotourismos κοινοποίησε τη δημοσίευσή του. ... See MoreSee Less
ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 πακέτο μακαρόνα Νο3
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κ.σ. δυόσμο
1½ κιλό γάλα
½ φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. βούτυρο & 2 κ.σ. για το άλειμμα των φύλλων
3 αυγά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να ζεσταθεί, παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λειώσει σε μέτρια φωτιά. ¨Όταν λειώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1΄-2΄ με το σύρμα. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα και να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και ρίχνετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν με την κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τη μπεσαμέλ, τα τυριά, το πιπέρι,, το δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διορθώνετε το αλάτι αν χρειάζεται. Βουτυρώνετε ένα ταψί Νο38 και στρώνετε τα μισά φύλλα ακτινωτά βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζετε τα υπόλοιπα φύλλα πάντα βουτυρωμένα. Βουτυρώνετε την επιφάνεια και την χαράζετε σε κομμάτια, την ραντίζετε με νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 50΄-60΄περίπου.
gastrotourismos.gr 😋😋😋😋😋
Photo