ΦΟΡΜΑΕΛΟΠΙΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα για πίτες
  • 500 γρ. τριμμένη φορμαέλα
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε σταδιακά το
σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε να πέσει η
θερμοκρασία της κρέμας. Προσθέστε την φορμαέλα ανακατεύοντας απαλά
και τέλος τα αυγά και το πιπέρι. Αλείψτε με λάδι ένα ταψί
Νο23 και απλώνετε το ένα φύλλο με τις άκρες να
προεξέχουν από το ταψί. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα και σκεπάστε
με το δεύτερο φύλλο. Γυρίστε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα,
κάνοντας ένα μικρό στεφάνι γύρω από την πίτα. Χαράξτε την πίτα και
περάστε την επιφάνεια με αυγό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC για 1 ώρα περίπου.

Top