ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά αρνί

  • 2 φλιτζ. χυλοπίτες

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ βούτυρο

  • χυμό από 2 λεμόνια

  • 6 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο

  • 2 φύλλα δάφνης

  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και στραγγίζετε το αρνί. Το
αλατοπιπερώνετε και με ένα μαχαίρι του κάνετε διάφορες σχισμές στις
οποίες βάζετε τις σκελίδες σκόρδου. Αλείφετε το κρέας με το
ελαιόλαδο και τα βάζετε σε ταψί με 2 φλιτζάνια νερό, τα φύλλα
δάφνης και το δενδρολίβανο. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Γυρίζετε το αρνί.
Προσθέτετε αν χρειάζετε νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα
ακόμα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρείτε το
αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και το δενδρολίβανο. Ρίχνετε τις
χυλοπίτες, το βούτυρο, 4 φλιτζάνια νερό, το χυμό λεμονιού,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε το φαγητό κατεβάζοντας τη
θερμοκρασία στους 180οC για
20΄-30΄ μέχρι να γίνουν οι χυλοπίτες και το φαγητό να μην έχει
υγρά. Σερβίρετε με γιαούρτι και τριμμένο κεφαλοτύρι.

αρνί στο φούρνο με χυλοπίτες  αγαπημένη  παραδοσιακή συνταγή

Top