ΑΡΝΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό αρνί κομμένο σε μπουκιές
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1-2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 1 φλιτζ. μαύρες ελιές
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας
λίγα-λίγα κομμάτια κάθε φορά, ώσπου να ροδίσει από όλες τις
πλευρές. Βγάζετε και ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί, να
στραγγίσει. Βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο στην κατσαρόλα και
ανακατεύετε, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ξαναβάζετε το κρέας
στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα καρότα, το ντοματοπελτέ, το αλάτι,
την πάπρικα και την κανέλλα. Ρίχνετε νερό τόσο ώστε να σκεπάζει το
κρέας. Σιγοβράζετε για 1½ ώρα περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
Προσθέτετε τις ελιές και σιγοβράζετε χωρίς το καπάκι για 10΄ ή
ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Λίγο
πριν σερβίρετε, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και τον δυόσμο και
ανακατεύετε.

Top