ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

  • ΥΛΙΚΑ 
  • 1,5-2 κιλά χωρίς κόκαλο μπουτι  του αρνιού
    (Ζητήστε από το χασάπη να αφαιρέσει το κόκαλο)
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ.  ελιές χωρίς πυρήνα
  • 2 φέτες μπεικον
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκ.
  • 2 σκελ. σκορδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκ.
  • 100 ml κρασί
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα  σε ένα τηγάνι με λίγο
ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίξτε τα
μανιταρια και αφήστε να σιγοβρασουν για 10′. Προσθέστε το
μπεικον,τις ελιές και το δεντρολίβανο, στην συνέχεια
προσθέστε τον ψιλοκομμένο μάραθο ανακατεύοντας καλά και
μαγειρεύοντας για λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ πάρτε το μπούτι ανοίξτε το και γεμίστε καλά με το
μείγμα.
Δέστε το αρνί με σπάγγο κουζίνας για να μη χυθεί η γέμιση στην
διάρκεια του μαγειρέματος.
Σοτάρετε σε τηγάνι με ζεστό λάδι και από τις δύο πλευρές. Σβήστε με
κρασί και αλατοπιπερώστε.
Μεταφέρετε το μπούτι σε ταψί με το ζωμό που το σοτάρατε.
Ψήστε στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο για 1–1½
ώρα.
Αλείφετε κατα διαστήματα το μπούτι με την σάλτσα του.
Συμπληρώστε ζεστό νερό αν χρειάζεται και το σκεπάζετε με λαδόκολλα
αν έχει ροδοκοκκινήσει.

ΣΗΜ.Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και
άλλη γέμιση.
Όπως τυρί γραβιέρα με λιαστή ντομάτα, κρεμμυδάκια και μαϊντανό.

Top