ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1.500 γρ. βύσσινο
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

 

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τα βύσσινα πολύ καλά και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Με το
ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα αφαιρείτε τα κουκούτσια
προσεκτικά (για να μην λιώσουν) τα βύσσινα και τα βάζετε στην
κατσαρόλα προσθέτοντας και την ζάχαρη σε στρώσεις (μία σειρά
βύσσινο – μία σειρά ζάχαρη). Τα αφήνετε για 5-6 ώρες, ρίχνετε το
νερό και τα βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Αφαιρείτε τον αφρό
με τρυπητή κουτάλα και όταν δέσει το γλυκό, προσθέτετε το χυμό
λεμονιού. Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρετε από την φωτιά.
Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα. Αν θέλετε
να ετοιμάσετε και βυσσινάδα αυξάνετε την ζάχαρη στην αρχική συνταγή
κατά μισό κιλό. Θα βγει περισσότερο σιρόπι με το οποίο θα φτιάξετε
βυσσινάδα αραιώνοντας με νερό.

ΣΗΜ.: Πρώτο στην ιεραρχία των ελληνικών
γλυκών κουταλιού με την ιδιάζουσα γεύση την λίγο στυφή και το
σκούρο σιρόπι μαζί με ένα παγωμένο ποτήρι νερό είναι το δροσερό
κέρασμα τα βράδια του καλοκαιριού. Σε πολλούς αρέσει το γλυκό
βύσσινο μέσα στο ποτήρι με νερό και μπόλικο σιρόπι.

Top