ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 6 ντομάτες
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες μικρές
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκ.
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκ.
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 1 κ.σ. τριμμένη φριγανιά
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγετε τις ντομάτες για γέμισμα. Ψιλοκόβετε το εσωτερικό από
τις ντομάτες.Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το λάδι με το κρεμμύδι, το
σκόρδο και τις γαρίδες. Σβήνετε με τσίπουρο. Αφήνετε να εξατμιστεί
το αλκοόλ και ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον άνηθο και το
πιπέρι, χαμηλώνετε την θερμοκρασία και αφήνετε να βράσουν για
7΄.Όταν πέσει η θερμοκρασία ρίχνετε το τυρί,αλάτι, πιπέρι και
ανακατεύετε.Γεμίζετε τις ντομάτες, πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά
και βασιλικό.Μεταφέρετε σε φούρνο και ψήνετε για 15΄ σκεπασμένο το
ταψάκι στους 200oC.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι
κρεμμώδες τυρί θέλετε.

Top