ΥΛΙΚΑ
- 500 ml ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- 1-2 κ.σ. κόκους πιπεριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και στεγνώνετε καλά το δενδρολίβανο. Παίρνετε ένα πολύ
καθαρό και στεγνόβάζο ή μπουκάλι ανάλογης χωρητικότητας και
τοποθετείτε μέσα το δενδρολίβανο. Προσθέτετε το σκόρδο και το
πιπέρι και κλείνετε το μπουκάλι. Το αφήνετε σε σκοτεινό σημείο για
2 εβδομάδες. Μετά είναι έτοιμο για χρήση. Όταν το ανοίξετε και
αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, καλό είναι να πετάξετε τα αρωματικά
γιατί μπορεί να μουχλιάσουν και να σας χαλάσουν το λάδι.
ΣΗΜ.: Ταιριάζει σε ψητές και βραστές
πατάτες και γενικότερα σε ψητά λαχανικά. Αν έχετε κατά νου να
βάλετε στο φούρνο ένα μπουτάκι αρνάκι, αυτό το λαδάκι του ταιριάζει
πολύ.