ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 500 γρ. μεγάλα ζυμαρικά κατάλληλα για γέμιση
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 150 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ντομάτες ψιλοκομ.
  • 1-2 πιπεριές ψιλοκομ.
  • 1-2 κόκκους μπαχάρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί
  • 500 ml νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2΄-3΄, προσθέτετε τον
κιμά και σοτάρετε μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζετε ρίχνοντας τον πελτέ
και ανακατεύετε για 2΄-3΄. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε για 3΄-4΄
να φύγει το αλκοόλ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά
και το τυρί. Ρίχνετε το νερό, αφήνετε να έλθει στο σημείο βρασμού
και χαμηλώνετε την θερμοκρασία. Μαγειρεύετε για 30΄-35΄ (το φαγητό
πρέπει να έχει υγρά). Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του και
ρίχνετε τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα και το μισό τυρί. Ανακατεύετε
καλά και γεμίζετε τα καλαθάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί. Πασπαλίζετε
με το υπόλοιπο τυρί. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και το ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ψήνετε το φαγητό για 15΄-20΄ σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις,
σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

ΣΗΜ.: Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο
αλατισμένο νερό για 6΄-7΄ (αλ ντέντε). Τα στραγγίζετε και τα
κρυώνετε με κρύο νερό.

Top