ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πένες ή βίδες
  • 500 γρ. κολοκυθάκια μικρά σε μπαστουνάκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές ζουλιέν
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • κεφαλοτύρι τριμμένο  ή σε φλούδες
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, αλ ντέντε βγάζετε από
τη φωτιά αλλά δεν τις στραγγίζετε. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε
το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια και τις
πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται πάνω από 3΄-4΄.
Προσθέτετε το σκόρδο και φέρνετε τα υλικά δύο βόλτες.
Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στο τηγάνι τις πέννες με στραγγιστή
κουτάλα λίγες-λίγες. Ρίχνετε το βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε
με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι.

Top