Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ – Francesca Rigotti

Μικρή Κριτική του Μαγειρικού Λόγου

Εκδόσεις «Πολύτροπον», 2008

Οι σελίδες του βιβλίου μας καλωσορίζουν σε μια αλλόκοτη
φιλοσοφική κουζίνα. Τρώγοντας ελιές και ξερά σύκα με τον Πλάτωνα,
έχοντας συντροφιά τον Καν και τον Κίργεργκορ, καθαρίζοντας πατάτες
με τον Βιγκενστάϊν, οι ιδέες αποκτούν γεύση και το φαγητό θέση στη
φιλοσοφική σκέψη. Η φιλοσοφία και η μαγειρική σύμφωνα με τη
συγγραφέα, είναι δύο δραστηριότητες με στενή συγγένεια.

Top