ΥΛΙΚΑ
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες από κόντρα
- 2-3 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 2-3 κόκκοι άσπρο πιπέρι
- 2-3 κόκκοι πράσινο πιπέρι
- 2-3 κόκκοι κόκκινο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξερό δυόσμο ή θυμάρι ή δενδρολίβανο (κοπανισμένο)
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή πουλερικών
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο γουδί ή στο μπλέντερ τους κόκκους πιπεριού. Τους
απλώνετε σε ένα πιάτο και πιέζετε τις μπριζόλες μία-μία από κάθε
πλευρά για να κολλήσουν τα πιπέρια πάνω τους. Σε ένα μεγάλο και
βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει
προσθέτετε τις μπριζόλες και τις σοτάρετε για 3΄-4΄ από κάθε
πλευρά, σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το κονιάκ και κατόπιν
προσθέτετε το κρασί. Αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό και τα μυρωδικά
(δυόσμο ή θυμάρι ή δενδρολίβανο). Ανακινείτε το τηγάνι και αφήνετε
να μαγειρευτούν οι μπριζόλες για 10΄-15΄ μέχρι να πήξει η σάλτσα
και να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρετε τις μπριζόλες αμέσως, και τις
συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι.