ΥΛΙΚΑ
- 2/3 φλιτζ. τσ. βούτυρο
- 1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
- 3 αυγά χτυπημένα
- 2¾ φλιτζ. τσ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. Baking Powder
- 1 φλιτζ. τσ. γάλα
- λίγη βανίλια
- 1 1/3 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκ.
- ελάχιστο αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσ. νερό
- ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και ρίχνετε τη ζάχαρη
σιγά-σιγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Προσθέτετε τα αυγά. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μετράτε με
φλυτζάνι τσαγιού και το ξανακοσκινίζετε μαζί με το μπέικιν και το
αλάτι. Το ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου μαζί με το γάλα. Στο
τέλος προσθέτετε τη βανίλια και τα μύγδαλα. Βουτυρώνετε και
πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι 23 εκ. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
180οC για 35΄-40΄. Το αφήνετε να κρυώσει. Βράζετε μαζί
επί 5΄τη ζάχαρη το νερό και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το σιρόπι
ζεστό στο κρύο γλύκισμα. Το κόβετε όταν απορροφηθεί το σιρόπι και
κρυώσει τελείως.
ΣΗΜ.: Για φόρμα κέικ κανονική θέλει διπλή
δόση.