ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα γλυκό τραχανά
  • 500 γρ. χυμός  ντομάτας
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2-3 κ.σ. μαύρες ελιές ροδέλα
  • 500 ml ζωμό κότας
  • φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα ή μαντζουράνας ή ρίγανης
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 5΄ μέχρι να μαλακώσει. Βάζετε
το ζωμό, την ντομάτα πασάτα, τη φρέσκια ντομάτα και τον τραχανά και
ανακατεύετε καλά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και
σιγοβράζετε για 15΄ χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα. Προσθέτετε
αλάτι και πιπέρι. Όταν ο τραχανάς χυλώσει ελαφρά σερβίρετε με λίγη
τριμμένη φέτα και μερικές ροδέλες ελιάς.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να ρίξετε την τριμμένη φέτα και
τις ροδέλες ελιάς λίγο πριν αποσύρετε τη σούπα από την φωτιά.
Αφήστε 1΄-2΄, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε τη σούπα καυτή.

Top