ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα γλυκό τραχανά
- 500 γρ. χυμός ντομάτας
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 2-3 κ.σ. μαύρες ελιές ροδέλα
- 500 ml ζωμό κότας
- φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα ή μαντζουράνας ή ρίγανης
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 5΄ μέχρι να μαλακώσει. Βάζετε
το ζωμό, την ντομάτα πασάτα, τη φρέσκια ντομάτα και τον τραχανά και
ανακατεύετε καλά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και
σιγοβράζετε για 15΄ χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα. Προσθέτετε
αλάτι και πιπέρι. Όταν ο τραχανάς χυλώσει ελαφρά σερβίρετε με λίγη
τριμμένη φέτα και μερικές ροδέλες ελιάς.
ΣΗΜ.: Μπορείτε να ρίξετε την τριμμένη φέτα και
τις ροδέλες ελιάς λίγο πριν αποσύρετε τη σούπα από την φωτιά.
Αφήστε 1΄-2΄, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε τη σούπα καυτή.