ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι

 

ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 κιλό φρέσκο τυρί (τυροβολιά ή μυζήθρα ξινή)
  • 3 κιλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκ.
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκ.
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκ.
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ

Ανακατεύετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά (αυγό, ελαιόλαδο,
αλάτι). Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει
από τα τοιχώματα μόνη της. Αφήνετε για μια ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ

Ετοιμάζετε την γέμιση βάζοντας το τυρί σε ένα μπολ με τα
κρεμμύδια, τον άνηθο, τα αυγά χτυπημένα, το λάδι και το
αλατοπίπερο.Ανακατεύετε τα υλικά να ενοποιηθούν.Αλείφετε με λάδι
ένα μέτριο ταψί.Κόβετε την ζύμη στην μέση και με τον πλάστη
ανοίγετε σε δύο φύλλα.Στρώνετε το πρώτο φύλλο στο ταψί.Απλώνετε την
γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο.Γυρίζετε το
κομμάτι του κάτω φύλλου που περισσεύει προς τα μέσα.Λαδώνετε την
επιφάνεια της πίτας και χαράζετε με ένα μαχαίρι.Την ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45΄- 50΄ μέχρι να
ροδοκοκκινήσει.

Top