ΜΑΥΡΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ – ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 500 γρ. γίγαντες Πρεσπών
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 πιπεριές κόκκινες και 1 πράσινη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κομμένο ή 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
  • 1 καρότο κομμένο ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο ροδέλες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα ροδέλες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε τους γίγαντες για 12 ώρες. Ξεπλένετε και τους βράζετε
για 1 ώρα. περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC
Βάζετε τους γίγαντες σε ένα ταψί με όλα τα αυλικά εκτός από τα
λουκάνικα με το ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 5΄-6΄. Ρίχνετε το ζωμό και
χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 180οC. Ψήνετε για 30΄
ρίχνετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε για 10΄-15΄. Σερβίρετε
πασπαλίζοντας με λίγη φέτα.

ΣΗΜ.: Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τα
λουκάνικα και να τα αντικαταστήσετε με ελιές Καλαμών. Στην συνταγή
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκούς γίγαντες ή λευκούς και μαύρους
για κάτι διαφορετικό.

Top