ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. γίγαντες Πρεσπών
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 πιπεριές κόκκινες και 1 πράσινη
- 1 κονσέρβα ντοματάκι κομμένο ή 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
- 1 καρότο κομμένο ροδέλες
- 1 πράσο κομμένο ροδέλες
- 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα ροδέλες
- 1 κούπα ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε τους γίγαντες για 12 ώρες. Ξεπλένετε και τους βράζετε
για 1 ώρα. περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC
Βάζετε τους γίγαντες σε ένα ταψί με όλα τα αυλικά εκτός από τα
λουκάνικα με το ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 5΄-6΄. Ρίχνετε το ζωμό και
χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 180οC. Ψήνετε για 30΄
ρίχνετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε για 10΄-15΄. Σερβίρετε
πασπαλίζοντας με λίγη φέτα.
ΣΗΜ.: Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τα
λουκάνικα και να τα αντικαταστήσετε με ελιές Καλαμών. Στην συνταγή
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκούς γίγαντες ή λευκούς και μαύρους
για κάτι διαφορετικό.