ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπριζόλες (χοιρινές ή
    μοσχαρίσιες)

  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο

  • 1 ξερό κρεμμύδι

  • 2-3 καρότα

  • 2 σκελ. σκόρδο

  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

  • ½ λεμόνι

  • ½ φλ. κρασί

  • 1 ½ φλ. ζωμό κρέατος

  • αλάτι – πιπέρι

  • λίγο αλεύρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και
τις πασπαλίζετε με ελάχιστο αλεύρι. Σοτάρετε να πάρουν χρώμα και
από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με κρασί και χυμό λεμονιού. Αφήνετε να
εξατμισθούν τα υγρά. Ρίχνετε μέσα τα μυρωδικά και τα λαχανικά
κομμένα σε φέτες και προσθέτετε το ζωμό ζεστό. Αφήνετε να πάρει
βράση και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Θέλουν περίπου 30΄-35΄.

Top