ΜΠΡΟΝΤΕΤΟ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μικρό παστό μπακαλιάρο
  • 1 νεροκρέμμυδο Ζακύνθου
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • κόκκινο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον καθαρίζετε. Τινάζετε τα
πολλά αλάτια και τον βάζετε σε μπολ με δροσερό νερό για να τον
ξαλμυρίσετε. Αλλάζετε πολλές φορές το νερό. Στη συνέχεια, τον
βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει και αλευρώνετε. Σε βαθύ τηγάνι με
αρκετό ελαιόλαδο τηγανίζετε τον μπακαλιάρο. Καθαρίζετε και κόβετε
σε κομμάτια το νεροκρέμμυδο και τα ρίχνετε σε ενα άλλο  τηγάνι
με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρετε.Προσθέτετε τον μπακαλιάρο.
Δεν τα ανακατεύετε, απλά ανακινείτε το τηγάνι. Προσθέτετε τον πελτέ
ή τις φρέσκιες ντομάτες, το κόκκινο πιπέρι και τα σκεπάζετε με
νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30΄ και κάθε 10΄ ανακινείτε
το τηγάνι για να μην κολλήσει.

Top