ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 αυγά και 1 κρόκο ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
  • 1 φλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και 1 κ.γ. αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ βάζετε την ζάχαρη και το βούτυρο χτυπάτε μέχρι
να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το
χτύπημα. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά κονιάκ, βανίλιες και τέλος
το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά τα υλικά. Είναι έτοιμη η ζύμη όταν
ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Στρώνετε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί
ενώ κρατάτε μια μπαλίτσα) την οποία βρέχετε με νερό. Χτυπάτε την
μαρμελάδα για να μαλακώσει στο μίξερ. Απλώνετε την μαρμελάδα πάνω
στην ζύμη. Κλείνετε τριγύρω της τις άκρες της ζύμης. Προσθέστε στη
ζύμη που έχετε κρατήσει λίγο αλεύρι για να σφίξει και μακρόστενες
λεπτές λωρίδες. Τις απλώνετε επάνω στην μαρμελάδα σε δύο κάθετες
λωρίδες και δύο οριζόντιες σειρές ώστε να σχηματιστούν τετράγωνα.
Αλείφετε τις λωρίδες με το ελαφρώς χτυπημένο κρόκο. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45΄-50΄.

Top