ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 2 στήθη κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα
  • 200 γρ. κασέρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1½ φύλλο σφολιάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το
κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα
μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, το εστραγκόν και ανακατεύετε
για 2΄-3΄. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να
εξατμισθεί το αλκοόλ και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε το φαγητό
για 10΄-15΄ περίπου. Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνετε
την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και αφήνετε να κρυώσει για να μην
υγροποιηθεί η σφολιάτα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους
180οC στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε μια φόρμα σουφλέ ή
ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Απλώνετε την σφολιάτα στον πάτο και τα
τοιχώματα του ταψιού. Ανακατεύετε το τριμμένο κασέρι στο κρύο
μείγμα κοτόπουλου και το ρίχνετε στo ταψί.  Σκεπάζετε με την
υπόλοιπη σφολιάτα. Αλείφετε με βούτυρο και αυγό την επιφάνεια και
ψήνετε για 60΄ μέχρι να ροδίσει.

Top