ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 300-400 γρ. ρεβίθια
  • 1 αγγούρι κομμένο μικρά καρέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ψιλοκομμένη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό για 12 ώρες. Αλλάζετε το
νερό, τα βράζετε, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε στο ψυγείο
για λίγες ώρες και σερβίρετε.

Top