ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο ζυμαρικά
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλιτζ. τυρί κασέρι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κ.σ μαϊντανό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • ½ φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες
συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε, τα κρυώνετε και τα ανακατεύετε με
2κ.σ. ελαιόλαδο και 1κ.σ. λεμόνι.

Αλατοπιπερώνετε και λαδώνετε το κοτόπουλο. Βάζετε σε ένα τηγάνι
3κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά το ζεσταίνετε. Προσθέτετε το
κοτόπουλο και το σοτάρετε για 5΄-6΄ μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν
είναι έτοιμο το βάζετε σε ένα ταψάκι και το ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180οC για 15΄-20΄. Όταν ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει
και το κόβετε σε φέτες.

Βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι
να ενσωματωθούν. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της σαλάτας,
προσθέτετε τη σάλτσα ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρετε
πασπαλίζοντας την σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Top