ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 φρέσκια κρεμμυδάκια
  • 1 λόλα πράσινη
  • ½ ραντίτσιο
  • ½ άισμπεργκ
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΣ ΣΑΛΤΣΑ

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • χυμό ενός πορτοκαλιού
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Λαδώνετε, αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο καλά και το πασπαλίζετε με
το θυμάρι. Βάζετε 2κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για
5΄-7΄ μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν πάρει χρώμα, το βάζετε σε ένα
μικρό ταψάκι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄-20΄
περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες. Κόβετε με τα
χέρια σας τα σαλατικά και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις
πιπεριές και το κοτόπουλο. Βάζετε σε ένα μπολ ή στο μούλτι το
ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, το
πιπέρι και τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μία ωραία παχύρρευστη υφή.
Προσθέτετε τη σος στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύετε ανάλαφρα
όλα τα υλικά.

Top