ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 8-10 τρυφερά κολοκυθάκια βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3-4 καρότα
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 3-4 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες

 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό με μια κουταλιά γλυκού
αλάτι. Όταν βράσει το νερό ρίχνετε τα κολοκυθάκια. Τα αφήνετε να
βράσουν σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄ περίπου. Τα στραγγίζετε και τα
κρυώνετε καλά με κρύο νερό για να μην χάσουν το χρώμα τους. Τα
αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό να
βράσει και προσθέτετε λίγο αλάτι. Όταν πάρει βράση το νερό ρίχνετε
τα καρότα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν για 7΄ περίπου από τη
στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Ο χρόνος για τα καρότα, αλλά
και τα κολοκυθάκια εξαρτάται από το μέγεθος που έχουν. Εδώ επειδή
τα βράζουμε για σαλάτα δεν θα πρέπει να είναι πολύ βρασμένα.
Ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά και την σάλτσα. Ετοιμάζετε μια σάλτσα
χτυπώντας στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό  λεμονιού, την
μουστάρδα και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις λιαστές
ντομάτες. Κόβετε τις πιπεριές ζουλιέν ή μικρά καρέ, κόβετε τα
κολοκύθια και τα καρότα σε ροδέλες. Ανακατεύετε με τα άλλα υλικά
απαλά για να μη λιώσουν τα λαχανικά. Τέλος περιχύνετε με την σάλτσα
όταν σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι και πασπαλίζετε με ρίγανη ξερή
ή φρέσκια ή βασιλικό.

ΣΗΜ.: Σε αυτή τη σαλάτα μπορείτε να
προσθέσετε και ό,τι άλλα λαχανικά βρασμένα έχετε στην κουζίνα σας
από την προηγούμενη ημέρα, πατάτες, μπρόκολο, κουνουπίδι, φασολάκια
κλπ.

Top