ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σαφρίδια (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να τα
καθαρίσει) - 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομ. καρέ
- 2 ντομάτες κομμένες ροδέλες
- 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και αλατίζετε τα σαφρίδια, τα αφήνετε να στραγγίσουν για
30΄ στο σουρωτήρι και να απορροφήσουν το αλάτι τους, σκεπασμένα με
μεμβράνη στο ψυγείο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο
και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1΄- 2΄. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη
ντομάτα, την πιπεριά, το σκόρδο, την ζάχαρη. Χαμηλώνετε την φωτιά
και αφήνετε την σάλτσα να βράσει για 15΄ μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Βάζετε τα σαφρίδια και τα καλύπτετε με την σάλτσα. Τοποθετείτε τις
ροδέλες ντομάτας στην επιφάνεια του φαγητού και συνεχίζετε το
μαγείρεμα για άλλα 15΄. Αποσύρετε από την φωτιά και πασπαλίζετε με
μαϊντανό και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
ΣΗΜ.: Το ίδιο νόστιμη θα γίνει η συνταγή με
κολιούς,, σαρδέλες,, γαύρο και όλα τα μικρά ψάρια του
καλοκαιριού.