ΣΑΦΡΙΔΙΑ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σαφρίδια (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να τα
    καθαρίσει)
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομ. καρέ
  • 2 ντομάτες κομμένες ροδέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και αλατίζετε τα σαφρίδια, τα αφήνετε να στραγγίσουν για
30΄ στο σουρωτήρι και να απορροφήσουν το αλάτι τους, σκεπασμένα με
μεμβράνη στο ψυγείο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο
και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1΄- 2΄. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη
ντομάτα, την πιπεριά, το σκόρδο, την ζάχαρη. Χαμηλώνετε την φωτιά
και αφήνετε την σάλτσα να βράσει για 15΄ μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Βάζετε τα σαφρίδια και τα καλύπτετε με την σάλτσα. Τοποθετείτε τις
ροδέλες ντομάτας στην επιφάνεια του φαγητού και συνεχίζετε το
μαγείρεμα για άλλα 15΄. Αποσύρετε από την φωτιά και πασπαλίζετε με
μαϊντανό και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

ΣΗΜ.: Το ίδιο νόστιμη θα γίνει η συνταγή με
κολιούς,, σαρδέλες,, γαύρο και όλα τα μικρά ψάρια του
καλοκαιριού.

Top