ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ – ΚΥΠΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιμά (600 γρ. χοιρινό & 400 γρ. μοσχαρίσιο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή 1 φλ. τριμμένη
    φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. κανέλα ή κύμινο
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 300 γρ. μπόλια ή πάνες (σκέπη)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε την μπόλια σε μέτρια κομμάτια για να
μπορείτε να τυλίξετε τις σεφταλιές. Πλένετε τις μπόλιες σε μια
λεκάνη με νερό, ξίδι και αλάτι και τις βάζετε σε τρυπητό να
στραγγίξουν. Ζυμώνετε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθετε σε
μακρόστενο σχήμα όπως τα σουτζουκάκια. Τυλίγετε κάθε ένα με ένα
κομμάτι μπόλια (όπως τα ντολμαδάκια) και ψήνετε στα κάρβουνα ή στην
κουζίνα για 10΄-12΄ στους 200οC την κάθε πλευρά μέχρι να
ροδίσουν  όλες  οι πλευρές.

ΣΗΜ.: Κλασικό Κυπριακό
φαγητό πλούσιο σε νοστιμιά και γεύση. Συνταγή με άπειρες παραλλαγές
εντός και εκτός Κύπρου. Κάποιοι χρησιμοποιούν μόνο χοιρινό κιμά ή
και αρνίσιο (λίγο) ή δεν βάζουν αυγά. Συνοδεύστε με Κυπριακές πίτες
και ένα δροσερό ντιπ.

Top