ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κακάο
  • 330 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • μαύρη ζάχαρη για επικάλυψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ή στο μπολ του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά μαζί εκτός
της μαύρης ζάχαρης. Ομογενοποιείτε πολύ καλά, έτσι ώστε να έχετε
ένα λείο ζυμάρι. Καλύπτετε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνετε
στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους
170οC. Βγάζετε από το ψυγείο, ζυμώνετε ελαφρά και
φτιάχνετε μπαστούνια διαμέτρου 3-4εκ. Τα κόβετε σε φέτες πάχους
1εκ. περίπου, τα πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες σας και τα
πασπαλίζετε με τη μαύρη ζάχαρη. Τα τοποθετείτε πάνω σε μια λαμαρίνα
και τα ψήνετε για περίπου 15΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα
διατηρείτε σε σκεπασμένο σκεύος.

Top