ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 175 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180οC, αλείφετε με
βούτυρο ένα μικρό ταψί 17,5 εκατ. Σε μπεν μαρί βάζετε την
κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια με το βούτυρο και την λειώνετε, θέλει
περίπου 4΄. Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη με τα αυγά για 5΄-7 ΄.
Προσθέτετε την βανίλια, το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Ανακατεύετε
με μια σπάτουλα πολύ καλά. Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα στο
μείγμα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 10΄-13΄. Ελέγχετε το
γλυκό με μια οδοντογλυφίδα να είναι μαλακό στο εσωτερικό. Αφήνετε
να κρυώσει και σερβίρετε με παγωτό.

Top