ΣΟΥΓΑΝΙΑ ( ΚΡΕΜΜΥΔΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ) – Λέσβος

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μέτρια ωοειδή  κρεμμύδια
  • 150 γρ. ρύζι
  • 250 γρ. κιμά
  • 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομ.
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα χαράσετε με ενα κοφτερό μαχαίρι
απο την κορυφή μέχρι την βάση κάνοντας μια τομή σχεδον μέχρι την
καρδιά του κρεμμυδιου. βράζετε σε αρκετό νερό, μέχρι να μαλακώσουν
και να ξεφλουδίζονται. Ανοίγετε τα φύλλα των κρεμμυδιών ένα-ένα για
να τα γεμίσετε.

 ΓΕΜΙΣΗ

Σε ένα μπoλ βάζετε τον κιμά και το ρύζι. Προσθέτετε το
ελαιόλαδο, την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το κύμινο, αλάτι και
πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Με το μείγμα γεμίζετε τα κρεμυδόφυλλα
με αρκετή ποσότητα αλλά να κλείνουν καλά για να μην ανοίξουν στο
βράσιμο και βγει η γέμιση. Βάζετε τα Σουγανιά στην κατσαρόλα
κυκλικά το ένα δίπλα στο άλλο για να μην ανοίξουν. Προσθέτετε λίγο
νερό ίσα που να τα σκεπάζει και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με ένα
βαρύ πιάτο ώστε να τα πιέζει και να μην ανοίξουν. Βράζετε σε χαμηλή
θερμοκρασία  για 30΄-40΄.

Top