ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ Παρφέ – Σεμιφρέντο – Γρανίτες – Σορμπέ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΓΩΤΟ

 

  • 1.      Το
    παγωτό περιέχει υλικά ευαίσθητα, που ευνοούν την ανάπτυξη
    μικροοργανισμών, πρέπει να έχετε καθαρίσει σχολαστικά όλα τα σκεύη,
    τον πάγκο εργασίας και φυσικά τα χέρια σας, πριν ξεκινή­σετε την
    παρασκευή του.
  • 2.      Τα αυ­γά,
    πρέπει να είναι όσο το δυνα­τόν πιο φρέσκα Το γάλα πρέπει να είναι
    πλήρες και η κρέμα γάλακτος τουλάχιστον 35% (με λιγότερα, το παγωτό
    θα είναι πιο σκληρό).
  • 3.      Ακολουθήστε
    πιστά τη συνταγή.
  • 4.      Αποφεύγετε να
    βάζετε  κομμάτια φρέσκων φρού­των. Προτιμάτε τα γλασαρισμένα
    φρούτα, που δεν παγώνουν γιατί περιέχουν ζάχαρη.
  • 5.      Το σκεύος
    αποθήκευσης είναι προτιμότερο να είναι από ανοξείδωτο μέταλλο,
    γιατί παγώνει καλύτερα. Οι κουτάλες πρέπει να είναι μεταλλικές,
    πλαστικές ή από σιλικόνη, όχι ξύλινες.
  • 6.      Παγώνετε στην
    κατάψυξη τα σκεύη, όπου θα αποθηκεύσετε το παγωτό. Αν δεν το
    καταναλώσετε αμέσως, το καταψύχετε μετά την παρασκευή του. Αν το
    παγωτό λιώσει, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το
    ξαναπαγώσετε.
  • 7.      Το σπιτικό
    παγωτό, επειδή δεν περιέχει συστατικά που να το διατηρούν μαλακό
    (σε αντίθεση με του εμπορίου), σκληραίνει πολύ αν μείνει πάνω από
    24 ώρες στην κατάψυξη. Επομένως, προτού το σερβίρετε, καλό είναι να
    το αφήσετε για λίγο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Top