ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΞΙΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μισό φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 4-5 φέτες λιαστή ντομάτα ή ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
  •  αλάτι & πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και κόβετε σε φέτες το συκώτι, το αφήνετε σε τρυπητό στο
ψυγείο για 1 ώρα. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το
αλείφετε με το ελαιόλαδο. Τηγανίζετε το συκώτι γυρίζοντας τις φέτες
πολλές φορές. Το βγάζετε και το βάζετε σε μια πιατέλα. Χαμηλώνετε
την φωτιά και ρίχνετε το σκόρδο, το ξίδι, το δεντρολίβανο, το
αλάτι, το μέλι και ανακατεύτε καλά. Ρίχνετε τα ντοματίνια και ένα
σφηνάκι νερό. Σκεπάζετε και αφήνετε να καραμελώσουν τα ντοματίνια
και να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Περιχύνετε το συκώτι.

Top