ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. ταλιατέλες
  • 400 γρ. φιλέτο σολομό χωρίς πέτσα σε μικρά κομμάτια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 καρόττο ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • μαύρο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες
που βρίσκονται στο πακέτο ή ώσπου να γίνουν αλ ντέντε. Στραγγίζετε
και τις κρατάτε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε για 5΄ το σολομό
με το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια,το καρόττο και συνεχίζετε να σοτάρετε
για 2΄-3΄ ακόμα. Σβήνετε με το κρασί  και αφήνετε μέχρι να
εξατμιστεί.  Προσθέτετε τις ταλιατέλες, ρίχνετε τα ντοματίνια  και το μαϊντανό στο μείγμα.
Ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε.

Top