Ταμπάσκο (Tabasco)

Σάλτσα αραιή, κόκκινη, πολύ καυτερή, που φτιάχνεται από καυτερές
πιπεριές με αλάτι, οι οποίες μένουν σε δρύινα βαρέλια για τέσσερα
χρόνια και ύστερα σουρώνονται και προστίθεται ξύδι. Η σάλτσα
ταμπάσκο χρησιμοποιείται με μέτρο για να δίνει καυτερή γεύση σε
σάλτσες, ντρέσινγκ σαλάτας, ντοματοχυμούς, κρέας, καβούρια και
αστακούς. Είναι βασικό συστατικό στην κουζίνα του αμερικανικού
νότου. Φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Λουϊζιάνα το 1868 και πήρε το
όνομά της από την περιοχή Ταμπάσκο του Μεξικού, απ’ όπου κατάγονται
οι καυτερές πιπεριές που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της. Η
σάλτσα πωλείται σ’ όλο τον κόσμο σε μικρά μπουκαλάκια με
χαρακτηριστικό σχήμα.

Top