ΤΑΡΤΑ » ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ»

ΥΛΙΚΑ  

  • 1-2 κιλά ντομάτες ώριμες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 5 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ. το ένα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

  • 350 γρ. φέτα ψιλοκοτριμμένη
  • 350 γρ. ανθότυρο
  • 1 φλ. γάλα
  • 5 φύλλα ζελατίνης

 

ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ

  • 12 κρίθινα παξιμάδια ψιλοτριμμένα
  • 1 φλ. καφέ ούζο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φέτα με το ανθότυρο και τα λιώνετε
πολύ καλά με ένα πιρούνι. Μαλακώνετε την ζελατίνη σε κρύο νερό, την
στραγγίζετε καλά με το χέρι σας. Παράλληλα έχετε ζεστάνει το γάλα
και προσθέτετε την ζελατίνη για να λιώσει ανακατεύοντας πολύ καλά.
Προσθέτετε το γάλα στο μείγμα τυριών συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε
ένα ταψί 24εκ. με διασπώμενο πάτο ή σε ένα τσέρκι 24εκ. απλώνετε
την κρέμα φέτας και την βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή στη
συντήρηση του ψυγείου για 5-6 ώρες (μέχρι να πήξει). Εν τω μεταξύ
ετοιμάζετε την στρώση ντομάτας. Τρίβετε τις ντομάτες με ένα τρίφτη
σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να βγάλουν τους
χυμούς τους για 1 ώρα περίπου. Σουρώνετε τον ντοματοχυμό σε σίτα,
μαλακώνετε την ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό. Ζεσταίνετε ελαφρά τον
ντοματοχυμό. Στραγγίζετε την ζελατίνη με τα χέρια σας και την
ρίχνετε στον ντοματοχυμό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ζάχαρη και
την ρίγανη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Βγάζετε το
τσέρκι από το ψυγείο και απλώνετε στην κρέμα τυριού τον
ντοματοχυμό. ξαναβάζετε στο ψυγείο (συντήρηση) και αφήνετε να
παγώσει ο ντοματοχυμός, για 5 ώρες. Στο multi τρίβετε τα κρίθινα
παξιμάδια, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και τα βρέχετε με το ελαιόλαδο
και το ούζο. Τα ανακακεύετε για να μαλακώσουν πολύ καλά. Τα
στρώνετε ομοιόμορφα στο τσέρκι και αφήνετε πάλι στο ψυγείο μέχρι να
παγώσουν για 2 ώρες περίπου. Μεταφέρετε σε μια στρογγυλή πιατέλα το
τσέρκι, το γυρίζετε ανάποδα με την κρέμα τυριών προς τα επάνω. Το
αφαιρείτε προσεκτικά. Γαρνίρετε με καρπάτσιο αγγουριών (λεπτές
φέτες) την σαλάτα και σερβίρετε.

Top