ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 ml νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 3-4 κ.σ. μέλι
  • ελαιόλαδο

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αλάτι, τη
ζάχαρη και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο-λίγο. Ανακατεύετε
συνεχώς μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή χυλό (χωρίς σβόλους). Σε ένα
τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί καλά, σχεδόν να
κάψει. Παίρνετε με ένα κουτάλι  της σούπας μείγμα και το
ρίχνετε στο ελαιόλαδο με προσοχή. Κάνετε το ίδιο μέχρι να γεμίσει
το τηγάνι. Αφήνετε να ψηθούν και τις γυρίζετε και από την άλλη
πλευρά να πάρουν χρώμα. Πρέπει να ψηθούν καλά, αλλά να μην
ξεραθούν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε
απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια. Συνεχίζετε
τηγανίζοντας όλο το μείγμα. Μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε
ζεστές περιχύνοντας αρκετό μέλι ή πετιμέζι.

Top