ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζ. τραχανά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • 1½ φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
  • ελιές φιλεταρισμένες & κομμένες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 φλιτζ. νερό
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά
για 1΄-2΄. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για 1΄. Ρίχνετε το
νερό να πάρει μία βράση, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον τραχανά
ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη κολλήσει. Αφήνετε να
σιγοβράσει για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία και να πιει το ζωμό.
Ρίχνετε το γάλα συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το γάλα με
τον τραγανά για 10΄-12΄ περίπου. Αποσύρετε από τη φωτιά και
προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λειώσει. Λειώνετε τον
τραχανά με ένα ραβδομπλέντερ. Αφήνετε να κρυώσει και τον βάζετε με
ένα κουτάλι σε ποτήρια. Προσθέτετε τη φέτα και τις ελιές και
πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Top