CHURROS – ΤΣΟΥΡΟΣ – Ισπανία

ΥΛΙΚΑ  

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml νερό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα για πασπάλισμα

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο. Αφήνετε να πάρει
βράση το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο. Σε ένα μπoλ σπάστε τα
αυγά και ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Ρίχνετε στο λιωμένο βούτυρο το
αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζετε παλι την κατσαρόλα στη φωτιά για 2΄-3΄ ανακατεύοντας δυνατά
να μην αρπάξει στον πάτο. Βάζετε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάτε
για 2΄-3΄ ρίχνετε σιγά-σιγά τα αυγά  και συνεχίστε να χτυπατε
μεχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο
τηγάνι αρκετό λάδι. Βάζετε τα μείγμα σε μια σακούλα
ζαχαροπλαστικής με ένα κορνέ μεταλλικό ή πλαστικό σε κάποιο
σχέδιο. Όταν το λάδι κάψει (180οC) ρίχνετε ένα
κομμάτι ζύμης με το κορνέ μήκους 10εκ. περίπου.Τηγανίζετε μέχρι να
πάρουν χρώμα χρυσαφί. Χρειάζεται να τα γυρίσετε μια φορά. Τα βάζετε
σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
και κανέλα.

Top