ΥΛΙΚΑ
-
350 γρ.
μέτρια φασόλια -
1 κιλό σπανάκι
-
300 γρ. σέσκουλα
-
200 γρ. καυκαλήθρες
-
1 ματσάκι άνηθο
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
κρεμμυδάκι χλωρό
-
2 καρότα
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 κομματάκι σκόρδο
-
200 γρ. ντομάτες ή 150 γρ. χυμό
ντομάτας ή 1 κ.σ. πελτέ -
1 πιπεριά καυτερή
-
2 λεμόνια
-
αλάτι
-
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα φασόλια σε
μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν.Αφού πάρουν 2-3 βράσεις τα
σουρώνετε και ξεπλένεται.Τα ξαναβάζετε με 3 λίτρα νερό να
βράσουν.Ρίχνετε τα καρότα κομμένα φέτες, τα ξερά κρεμμύδια, κομμένα
χοντρά και το μισό λάδι.Αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα. Στα 45΄
βρασίματος, ρίχνετε τα χόρτα μέτρια κομμένα, τα μυρωδικά, την
πιπεριά, την ντομάτα, καρέ κομμένη, αλάτι, το υπόλοιπο Λάδι και το
χυμό από τα λεμόνια.Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν .