ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ – ΧΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι τύπου 70%
  • 1 κύβο νωπή μαγιά
  • 250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ φλ. τσικουδιά
  • 1 lt πετιμέζι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύετε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την βάζετε σε μπολ με
το ελαιόλαδο, την τσικουδιά και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και
προσθέτετε το αλεύρι (όσο πάρει). Ζυμώνετε δυνατά και αφήνετε λίγο
την ζύμη να ξεκουραστεί. Την πλάθετε και πάλι και την χωρίζετε σε
κομμάτια. Με τον πλάστη ανοίγετε φύλλα μέτριου πάχους σαν πιτούλες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και μόλις κάψει βάζετε μία πίτα
κάθε φορά και σοτάρετε, ενώ ανοίγετε τρύπες με ένα πιρούνι για να
μην φουσκώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα. Βάζετε τις πιτούλες στο
πετιμέζι για λίγο. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με
καρύδι.

Top