ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό χοιρινό
- 2 φλιτζ. κουσκουσέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3-4 γαρύφαλλα
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα
μεγάλο ταψί τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξυλάκι κανέλας, τα
γαρύφαλλα, το ελαιόλαδο και 2 ποτήρια νερό. Ψήνετε το φαγητό σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ ώρα περίπου,
μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και
ρίχνετε τον κουσκουσέ. Ανακατεύετε ελαφρά και συμπληρώνετε αλάτι
και πιπέρι. Αφήνετε να ψηθεί για 15΄ ανακατεύοντας πότε-πότε μέχρι
να χυλώσει ο κουσκουσές. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο, αφαιρείτε
την κανέλα και τα γαρύφαλλα, αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία για 10΄
και σερβίρετε.
ΣΗΜ.: Αν θέλετε για πιο νόστιμο και πιο
έντονη γεύση ρίχνετε 1κ.σ. βούτυρο 5΄ πριν βγάλετε το φαγητό. Αν
θέλετε πιο κόκκινη τη σάλτσα προσθέτετε μαζί με τις ντομάτες και
1-2κ.σ. πελτέ ντομάτας.