ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λάχανο
  • 1 κιλό χοιρινό
  • 3 ντομάτες στον τρίφτη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει
χρώμα. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε το λάχανο και όταν μαραθεί ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας
και τα μπαχαρικά. Αφήνετε να βράσει περίπου 30΄ (προσθέτοντας λίγο
νερό), ρίχνετε το φαγητό σε ένα ταψί και το βάζετε στον φούρνο για
μια ώρα. Όταν μαλακώσει το κρέας και χυλώσει η σάλτσα σβήνετε το
φαγητό.

ΣΗΜ.: Στο σερβίρισμα ρίξτε από πάνω λίγο
λεμόνι και οπωσδήποτε φέτα.

Top