ΧΟΥΜΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 50-80 γρ. ταχίνι
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό
νερό.
Τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να
βράσουν για 1½ ώρα.
Σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Πολτοποιείτε τα ρεβίθια στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το λεμόνι,
το αλάτι και πιπέρι.
Εάν είναι πολύ πηχτό ρίξτε λίγο από το νερό που βράσατε τα
ρεβίθια.
Χτυπήστε καλά ώστε να έχει ωραία γεύση και η υφή να είναι όπως η
ταραμοσαλάτα.
Σερβίρετε με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΣΗΜ.: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο κύμινο.

Top