ΨΗΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4-5 κρεμμύδια ψητά
  • 500 γρ. χόρτα βρασμένα (ζοχοί, λάπατα κ.ά.)
  • 200 γρ. αντζούγιες
  • 200 γρ. ανθότυρο μους
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. ελιές
  • 1 κ.γ. κάπαρη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνετε τα κρεμμύδια, αφαιρείτε τις φλούδες και χαράζετε με το
μαχαίρι κάθετα από την κορυφή του κρεμμυδιού έως κάτω. Βγάζετε κάθε
φύλο κρεμμυδιού προσεχτικά και αφήνετε στην άκρη. Βράζετε τα χόρτα
τα κρυώνετε τα κόβετε σε μικρά κομμάτια τ’αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε
χυμό μισού λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κόβετε
καρέ την πιπεριά Φλωρίνης και την ρίχνετε στα χόρτα καθώς και την
κάπαρη κομμένη στην μέση και ξαλμυρισμένη, τις ελιές ροδέλες και
χωρίς κουκούτσι. Ανακατεύετε καλά. Ξεπλένετε τις αντζούγιες και
στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Παίρνετε δύο φύλλα κρεμμυδιού και
βάζετε το ένα μέσα στο άλλο σαν καλαθάκι. Τοποθετείτε μέσα στο
καλαθάκι 2 κ.σ. μείγμα χόρτων. Βάζετε μια μπαλίτσα στην κορυφή μους
ανθότυρου και τοποθετείτε μους διαγώνια την αντζούγια. Τα στρώνετε
σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με μπούκοβο.

Top