ΑΡΝΙ ΜΕ ΧΟΡΤA


ΥΛΙΚΑ

  • 1½ – 2 κιλά αρνί σε μερίδες

  • 500 γρ. σέσκουλα ή άλλα χόρτα

  • 5 πράσα

  • 2 ματσάκια σέλινο

  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζ. κρασί

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζετε και πλένετε τα
χόρτα πολύ καλά. Τα αφήνετε να στραγγίξουν. Πλένετε το κρέας, το
κόβετε σε μερίδες και το αφήνετε να στραγγίξει. Σε μία μεγάλη
κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Βάζετε
το κρέας και το αφήνετε να σοταριστεί καλά απ’όλες τις πλευρές
μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα ξερά κρεμμύδια και το σκόρδο, τα
σοτάρετε για 2΄-3΄. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμισθεί το
αλκοόλ. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο ώστε, να σκεπάζει το
κρέας. Αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε
τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 50΄-60΄, μέχρι να μαλακώσει
το κρέας. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και αφήνετε να βράσουν για
20΄-25΄. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε
το φαγητό ζεστό.

Top