BANANA TURON (ΡΟΛΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ) – ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 5 κ.σ. ζάχαρη (μαύρη κατά προτίμηση)
  • 6 μπανάνες κομμένες
  • 2-3 κ.γ. σουσάμι
  • 12 μικρά φύλλα ζύμης (κάτι σαν τα spring rolls)
  • 1 χούφτα ψιλοτριμμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κρόκο αυγού
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • λίγη τριμμένη καρύδα (προαιρετικά)
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ηλιέλαιο)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζετε τις λωρίδες μπανάνας με το σουσάμι, τα αμύγδαλα και
τη ζάχαρη. Υπάρχει βέβαια και μία άλλη εκδοχή να κολλήσετε πάνω
στις λωρίδες της μπανάνας κομμάτια τυριού που λιώνει, αλλά τότε θα
γίνει πιο αλμυρό και θα ξεφύγει από την λογική του γλυκού. Χτυπάτε
το ασπράδι των αυγών ελαφρά (δεν χρειάζεται να γίνει μαρέγκα).
Κατόπιν χτυπάτε και τον κρόκο και τον ρίχνετε μέσα στο ασπράδι.
Προσθέτετε την καρύδα (προαιρετικά). Τυλίγετε κάθε μία λωρίδα
μπανάνας με το φύλλο, δημιουργώντας ουσιαστικά 12 ρολάκια τα οποία
τα κλείνετε πολύ καλά στις άκρες με το μίγμα αυγού και στη συνέχεια
τα αλείφετε με το αυγό. Τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι τα turon
(banana rolls) να ροδίσουν πολύ καλά. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε
σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη
και κανέλα προαιρετικά.

ΣΗΜ.: Αν βάλετε την τριμμένη καρύδα μην
βάλετε κανέλα και το αντίθετο. Εκτός από τα banana turon υπάρχουν
και άλλα είδη turon, όπως για παράδειγμα με κόκκινα φασόλια, αλλά
τότε πρόκειται για φαγητό, το οποίο μάλιστα προσφέρεται από τις
καντίνες στους δρόμους.

Top