ΓΛΥΚΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • ½ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • 500 ml γάλα
  • ½ φλιτζ. & 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 ml βούτυρο
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 βανίλιες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΓΙ

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας και το κάθε φύλλο το κόβετε σε 2
μακρόστενες λωρίδες και την κάθε λωρίδα στη μέση. Με ένα κοφτερό
μαχαιράκι στρογγυλεύετε τις άκρες τους. Βάζετε τα κομμάτια
σφολιάτας σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
αραιά το ένα από το άλλο. Τα αλείφετε με το αυγό. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄ περίπου, μέχρι να γίνουν
τραγανές. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία
στους 200οC. Πασπαλίζετε τις σφολιάτες με ζάχαρη και ξαναψήνετε για
5΄-7΄ ακόμα. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να
κρυώσουν.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα με το κορν φλάουρ και
ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα αυγά. Τα
βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η
κρέμα. Ρίχνετε τη βανίλια ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα στην
άκρη να κρυώσει. Σκεπασμένη με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη έως ότου γίνει σαντιγί.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΛΥΚΟΥ: Ανοίγετε με ένα μαχαίρι
στη μέση σαν σάντουιτς τις γλώσσες και με μια σπάτουλα τα γεμίζετε
με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζετε τη σαντιγί σε κορνέ και
γαρνίρετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κλείνετε με το επάνω φύλλο
και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Top